Harris Flights

2013

In Certain Places worked with architectural practice Research Design to examine the original plans for the Harris Museum & Art Gallery, drawn up by architect James Hibbert, and to create a new temporary staircase, which invited people to move directly from the space of Preston’s Market Square into the heart of the Harris building. The Flights took people through the ‘front door’ of the building on the first floor, allowing them to experience the neo-classical, Grade I listed building in an entirely new way.

Level Playing Field

2013

Level Playing Field (2013) was a temporary public work by artist David Cross which was designed to socially engage with the people and place of earthquake ravaged Christchurch New Zealand. In February 2011, Christchurch was hit by a number of earthquakes the largest of which measured a magnitude 7 killing 185 people and levelling the city to the ground. Christchurch has since been considered as the worst damaged city since the firebombing of Dresden in WWII.

The Hive

2015

The Hive was originally conceived as the centrepiece of the UK Pavilion at the 2015 Milan Expo and was the first UK Pavilion to be reused and brought back to Britain after an Expo to be sited in its permanent home at Kew Gardens.

Thamesmead Cultural Strategy

2018 – ongoing

As Part of Peabody’s long-term regeneration plans to realise Thamesmead’s potential and build 20,000 new homes, they are embedding culture into the heart of their plans from the beginning. Their cultural strategy ensures that they work with local communities to create culture as part of daily life, and partnerships with local and international partners has enabled them to raise the profile and ambition of Thamesmead and put it on the map.

Free Tank: The Retrospective View of the Pathway

2013 – 2016

Free tank: The retrospective view of the pathway is a permanent public artwork created by renowned British artist Roger Hiorns as the final element of the Temple Quay waterfront master-plan.

Trenchard Street (Stoney Street Steps)

2014 – 2016

The renovation of the Stoney Street pedestrian public right of way was conceived and designed as a route and a destination social space to articulate through the use of materials the disjuncture between the crust of human occupation above ground and the bedrock beneath.

Superkilen

2011

Superkilen Park in Copenhagen is a collaboration between BIG (architects), Topotek1 (landscape architects) and SUPERFLEX (artists) to create a public space that celebrates the diversity of its residents. The park is 355,000 square feet and boasts 60 installations of urban best practice from around the world.

The People’s Canopy

2015 – 2016

The People’s Canopy was a mobile architectural structure designed specifically for the city of Preston by award-winning Beijing architects People’s Architecture Office. The People’s Canopy was a two-storey high expandable roof structure on bicycle wheels. The ten units were designed to collapse to the size of a double decker bus to be pedalled from one location to another and thereby transform underused public spaces; spaces for auto transport are turned into spaces for pedestrians and events, and open streets connected. The aim of the project was to develop a bespoke, temporary architectural intervention for Preston that would create new, visible connections between the university and the city centre, as well as celebrate UCLan’s international links.

Théâtre Source

2010 – 2013

The 1000 families residents of Ndogpassi III in Douala, Cameroon, are mainly migrants from the hinterland in search of a better future. The government has no answer to this influx of people and are indifferent to their welfare. Basic services such as water, electricity and garbage collection are often missing.

The Goat Pavilion

2018

Upon arriving at Hauser & Wirth gallery in Somerset in 2018 viewers were met by The Goat Pavilion, a striking collaboration between the artist Fernando Garcia-Dory and architect Takeshi Hayatsu of Hayatsu Architects. Commissioned by Adam Sutherland, as part of the group exhibition 'The Land We Live In – The Land We Left Behind' Goat Pavilion was a functional structure for goat farmers to use, including a fodder and feeding station and a milking station. The pavilion was inspired by the verticality of a mountain, echoing Garcia Dory’s earlier residency at Grizedale Arts, Cumbria in 2010-2011.

E-Pluribus Unum – The Chapel of Many

2019

A space of non-denominative gathering, the chapel is conceived as a space of reconciliation. The

walls of the Chapel are created of bespoke folding chairs. In its complete form, the space is a monolith, without entry or exit.